ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΓΑΥΡΟΣ ΛΕΜΟΝΑΤΟΣ ME ΛAXANIKA & ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ

Από τον Chef Νίκο Τσιλιγγερίδη

ΓΑΥΡΟΣ ΛΕΜΟΝΑΤΟΣ ME ΛAXANIKA & ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 08/11/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

YΛΙΚΑ

1 ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΦΙΛΕΤΟ ΓΑΥΡΟΥ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ TRATA ON ICE (400 ΓΡ.)
2 ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
2 ΠΑΤΑΤΕΣ
2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
½ ΜΑΤΣ. ΣΕΛΙΝΟ
2 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΑΠΑΛΗ KALAMATA PAPADIMITRIOU
1 ΦΛ. ΝΕΡΟ
2 ΚΛΩΝ. ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε ροδέλες τις πατάτες, τα κρεμμύδια και τα κολοκυθάκια. Ζεσταίνουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο, προσθέτουμε σε στρώσεις τις πατάτες, τις ροδέλες κρεμμυδιού και το κολοκυθάκι. Έπειτα ρίχνουμε το σέλινο, το αλάτι, το πιπέρι, την απαλή μουστάρδα, διαλυμένη σε νερό, και αφήνουμε τα λαχανικά, σκεπασμένα, σε χαμηλή φωτιά, να μαγειρευτούν, για 20 λεπτά.
Στο τέλος βάζουμε το δενδρολίβανο και προσθέτουμε μια στρώση από φιλέτο γαύρου. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το χυμό λεμονιού, συνεχίζουμε να βράζουμε, για 5 ακόμα λεπτά, και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page