ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΑΙΜ, ΜΑΡΕΓΚΕΣ & ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 18/06/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Pastry Chef Γιώργο Πλατινό

Ημέρα προβολής 18/06/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ
Για 5-8 άτομα

  • 5-8 μαρέγκες
  • 30 γρ. μαρμελάδα από κόκκινα φρούτα
  • 5-8 φράουλες

Για τη φρουτοσαλάτα:

  • 120-150 γρ. από κάθε φρούτο όπως:
  • Μάνγκο
  • Σταφύλια
  • Πεπόνι
  • Φρούτα του πάθους
  • Σαγκουίνι
  • Μήλα
  • Βατόμουρα
  • Μύρτιλα
  • Φράουλες

Για το σιρόπι τζίντζερ:

  • 250 γρ. νερό
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 7,5 γρ. τζίντζερ
  • 5 γρ. θυμάρι
  • 5 γρ. δενδρολίβανο
  • 2,5 γρ. ζελατίνη

Για την κρέμα τυριού με λάιμ:

  • 120 γρ. μασκαρπόνε
  • 15 γρ. χυμό λάιμ
  • 35 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. σαντιγί
  • Ξύσμα από ½ λάιμ
  • Για την μαρέγκα με καρύδα & λάιμ:
  • 100 γρ. ασπράδια αβγού
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Καρύδα τριμμένη
  • Ξύσμα από 1 λάιμ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το σιρόπι τζίντζερ:
Βράζουμε το νερό και τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το τζίντζερ. κομμένο σε μικρές φέτες, το δενδρολίβανο και το θυμάρι.
Το αφήνουμε, σκεπασμένο με διάφανη μεμβράνη, για 2 ώρες, να κρυώσει.
Σουρώνουμε το κρύο σιρόπι.
Βάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό να μαλακώσουν.
Ζεσταίνουμε ένα μέρος από το σιρόπι.
Διαλύουμε μέσα στο ζεστό σιρόπι τις ζελατίνες και τα αφήνουμε στο ψυγείο, για 24 ώρες, μέχρι να γίνουν ζελέ.

Για την κρέμα τυριού με λάιμ:

Βάζουμε σε ένα μπολ το μασκαρπόνε και το ανακατεύουμε μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε το ξύσμα λάιμ, τη ζάχαρη και το χυμό λάιμ.
Βάζουμε τη σαντιγί, ανακατεύουμε απαλά και βάζουμε την κρέμα τυριού στο ψυγείο, για 30 λεπτά.

Για τη φρουτοσαλάτα:
Κόβουμε τα φρούτα σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Ρίχνουμε από πάνω το σιρόπι και τα αφήνουμε στο ψυγείο, για 1 ώρα, να μαριναριστούν.

Για την μαρέγκα με καρύδα & λάιμ:
Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με τη ζάχαρη.
Όταν αρχίσει να αφρατεύει το μείγμα, προσθέτουμε κοσκινισμένη τη ζάχαρη. Κάνουμε τις μαρέγκες στα σχήματα που θέλουμε και πασπαλίζουμε από πάνω την καρύδα και το ξύσμα λάιμ.
Ψήνουμε στο φούρνο, στους 90 βαθμούς, για 45-60 λεπτά.
Βγάζουμε τις μαρέγκες από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Τις φυλάμε σε ένα δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.  

Για το σερβίρισμα:

Βάζουμε σε κορνέ την κρέμα και την τοποθετούμε σε ένα βαζάκι.
Ρίχνουμε από πάνω κουταλιές από τη μαρμελάδα και από τη φρουτοσαλάτα. Προσθέτουμε τις μαρέγκες και γαρνίρουμε με φράουλες.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page