ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΦΡΟΥΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ –ΣΟΚΟΛΑΤΑ & ΦΡΑΟΥΛΑ- ΑΝΑΝΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 02/05/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Μαρία Πρασσά

Ημέρα προβολής 02/05/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ
Για 15 φρουτοπιτάκια

Για τη ζύμη:

  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 125 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. ζάχαρη


Για τη γέμιση μπανάνα-σοκολάτα:

  • 1 ½ μπανάνα
  • 1 κουβερτούρα σοκολάτα γάλακτος

Για τη γέμιση φράουλα-ανανά:

  • 5-6 φράουλες
  • ½  ανανά
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • Χυμό από 1/4 λεμόνι
  • Ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη γέμιση μπανάνα-σοκολάτα:

Κόβουμε σε μικρά κυβάκια τη μπανάνα και σε μικρά κομματάκια την κουβερτούρα σοκολάτας γάλακτος.

Για τη γέμιση ανανά- φράουλα:

Κόβουμε σε μικρά κυβάκια τον ανανά και τη φράουλες.
Ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τον ανανά με την καστανή ζάχαρη και το τριμμένο μοσχοκάρυδο και τον ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει λίγο και να ενωθεί με τη ζάχαρη.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη φράουλα.

Για τη ζύμη:
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το γιαούρτι, τη μαργαρίνη με βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) και ανακατεύουμε με το χέρι.
Ζυμώνουμε και χωρίζουμε σε 14 ίσα μπαλάκια τη ζύμη.
Έπειτα, τα ανοίγουμε με έναν πλάστη μέχρι 8-10 εκατοστά.
Γεμίζουμε κάθε κυκλάκι ζύμης με ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση.
Τα μισά με μπανάνα-σοκολάτα και τα υπόλοιπα με ανανά–φράουλα.
Κάνουμε ένα πουγκάκι και κλείνουμε τη γέμιση μέσα.
Τοποθετουμε τα πουγκάκια ανάποδα (με το σημείο ένωσης της ζύμης προς τα κάτω) σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 20-25 λεπτά, στους 175 βαθμούς, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Όταν ψηθούν, πασπαλίζουμε τα φρουτοπιτάκια ανανά-φράουλα με ζάχαρη άχνη και αυτά με τη μπανάνα-σοκολάτα με λιωμένη σοκολάτα.