ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΣΟΥΠΑ ΣΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 01/04/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Νίκο Καραθάνο

Ημερομηνία Προβολής: 01/4/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 750 ml κόκκινο κρασί
  • ½ κ. φράουλες
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • Φλούδες πορτοκαλιού
  • Φλούδες λεμονιού
  • 2 ξυλαράκια κανέλλας
  • 3-4 στύμονες κρόκο Κοζάνης
  • 1 λοβό βανίλιας
  • Ζάχαρη άχνη για σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες. Φτιάχνουμε ένα σιρόπι κόκκινου κρασιού: ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι το κρασί και το βράζουμε με ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αρωματικά, ξυλαράκια κανέλλας και φλούδες πορτοκαλιού. Βγάζουμε τα σποράκια από ένα λοβο βανίλιας και τα ρίχνουμε μέσα, μαζί με το σαφράν. Μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε μέσα τις φράουλες και τις βράζουμε 5 λεπτά. Πρέπει να είναι από έξω μαλακές και μέσα τραγανές. Στη συνέχεια τις αφαιρούμε με μια τρυπητη κουτάλα και αφήνουμε το κρασί να πήξει, μέχρι να γίνει σαν σιρόπι. Σιγοβράζουμε περίπου 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, χωρίς να σκεπάζουμε με καπάκι.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε σε μια σουπιέρα το σιρόπι φράουλας μαζί με τις φράουλες και το βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες. Η σούπα φράουλας τρώγεται κρύα. Την σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη. Όσο περισσότερο μένει στο ψυγείο, τόσο καλύτερη γεύση έχει.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page