ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΦΟΝΤΑΝ ΠΑΤΑΤΑΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 11/06/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Αθανασία Κλέμη

Ημερομηνία Προβολής: 11/6/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • ½ κιλό πατάτες
  • 10 κουλουράκια πορτοκαλιού
  • 2 φλ. γάλα
  • 750 γρ. ινδοκάρυδο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • ½ ζαχαρούχο γάλα
  • 100 γρ. κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε στο μπλέντερ τα κουλουράκια και τα αλέθουμε (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μπισκότα που μας έχουν περισσέψει).

Ξεφλουδίζουμε και βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν.

Όσο είναι ακόμα καυτές, τις βάζουμε σε μπολ και τις αλέθουμε με ένα ραβδομπλέντερ.

Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, το ζαχαρούχο γάλα, τα τριμμένα κουλουράκια και συνεχίζουμε το άλεσμα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγη λίγη την καρύδα, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι για να πάνε παντού τα υλικά. 

Μόλις γίνει μια αρκετά σφιχτή ζύμη την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να σφίξει.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια.

Αδειάζουμε το γάλα μας σε ένα μπολ.

Βουτάμε τα μπαλάκια ζύμης στο μπολ με το γάλα για μερικά δευτερόλεπτα να μουσκέψουν και στη συνέχεια τα περνάμε από καρύδα ώστε να κολλήσει πάνω τους και να κάνει μια ωραία κρούστα.

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο κακάο. 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page