ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΦΩΛΙΕΣ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ, ΞΕΡΟ ΒΕΡΙΚΟΚΟ & ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 29/03/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Ιωάννα Σταμούλου

Ημερομηνία Προβολής: 29/3/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

Για 6 κομμάτια

2 φύλλα Βηρυτού


150 γρ. ανθότυρο

35 γρ. ξερά βερίκοκα

2 κ.σ. μαύρη σταφίδα

Ξύσμα από περγαμόντο ή νεράντζι

2 κ.σ. αμύγδαλο τριμμένο

1 κ.σ. γάλα

1 αβγό

Λιωμένη μαργαρίνη Βιτάμ

 

Για το σιρόπι:

  • 2 ½ φλ. νερό
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • Φλούδα από μισό λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Ψιλοκόβουμε τα βερίκοκα σε μέγεθος μαύρης σταφίδας. Βάζουμε σε ένα μπολ το ανθότυρο και το λιώνουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά: το αβγό, τα ψιλοκομμένα βερίκοκα, τη μαύρη σταφίδα και το ξύσμα του περγαμόντου. Προσθέτουμε το τριμμένο αμύγδαλο, ελαφρώς καβουρδισμένο, για περισσότερο άρωμα. Τέλος, ρίχνουμε 1 κ.σ. γάλα. Ανακατεύουμε καλά.

 

Λιώνουμε την μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι. Στη συνέχεια ανοίγουμε την συσκευασία με το φύλλο Βυρητού. Βγάζουμε ένα ένα τα φύλλα που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε, γιατί το φύλλο Βηρυτού ξεραίνεται σχεδόν αμέσως. Αλείφουμε το φύλλο με λιωμένη μαργαρίνη. Τοποθετούμε πάνω του άλλο ένα φύλλο. Απλώνουμε το φύλλο κατά μήκος στην επιφάνεια εργασίας και το κόβουμε σε 3 μακρόστενες λωρίδες. Συνεχίζουμε κόβοντας τις λωρίδες σε τετραγωνάκια. Στη συνέχεια αλείφουμε με μαργαρίνη τα φορμάκια μας. Βάζουμε μέσα 4 τετράγωνα φύλλα, βάζοντας τις γωνίες κάθε τετράγωνου δίπλα στου προηγούμενο για να κάνουν ένα σχέδιο σαν αστέρι. Στη συνέχεια τα γεμίζουμε με 2 κουταλιές γέμιση το καθένα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170o C. Βάζουμε τις φωλίτσες να ψηθούν για 15 λεπτά περίπου.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι: ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε για 5-7 λεπτά, από την ώρα που θα πάρουν την πρώτη βράση.

Μόλις βγάλουμε τα γλυκάκια από το φούρνο, όπως είναι μέσα στα ταψάκια τους τα περιχύνουμε με 2 κουταλιές σιρόπι το καθένα. Πρέπει να είναι ζεστές οι φωλίτσες για να ρουφήξουν το ζεστό σιρόπι. Αφού κρυώσουν λίγο, τις βγάζουμε προσεκτικά από τα φορμάκια και τις σερβίρουμε.