ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΦΟΚΑΤΣΙΑ ΜΕ ΒΡΑΣΤΑ ΑΒΓΑ, ΜΠΕΙΚΟΝ & ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

Aπό τον Chef Stefano Rossi

ΦΟΚΑΤΣΙΑ ΜΕ ΒΡΑΣΤΑ ΑΒΓΑ, ΜΠΕΙΚΟΝ & ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 13/04/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΦΟΚΑΤΣΙΑ ΜΕ ΒΡΑΣΤΑ ΑΒΓΑ, ΜΠΕΙΚΟΝ & ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

 

600 ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ

100 ΓΡ. ΠΑΤΑΤΑ ΒΡΑΣΤΗ

30 ΓΡ. ΜΑΓΙΑ ΝΩΠΗ

50 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

200 ML ΓΑΛΑ

200 ML ΝΕΡΟ

8 ΓΡ. ΑΛΑΤΙ

3 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ

 

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:

4 ΚΟΚΚΙΝΑ ΑΒΓΑ ΒΡΑΣΜΕΝΑ

100 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA MOZZARELLA ΤΡΙΜΜΕΝΗ

100 ΓΡ. ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΠΝΙΣΤΟ

80 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ

8 ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

½ Κ.Γ. ΡΙΓΑΝΗ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ

½ Κ.Γ. ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

 

ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ:

2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

1Κ.Γ. ΒΟΥΤΥΡΟ

2 Κ.Γ. ΖΑΧΑΡΗ

 

Για την φοκάτσια με βραστά αβγά και μπέικον

Σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το μπέικον. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε μέχρι να δέσει και το αφήνουμε να κρυώσει.

Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, ρίχνουμε το γάλα, τη μαγιά διαλυμένη σε χλιαρό νερό και ζυμώνουμε. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, την βραστή πατάτα και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε, μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη. Την αλείφουμε με ελαιόλαδο και την αφήνουμε σκεπασμένη με διάφανη μεμβράνη να φουσκώσει για 1 ώρα. Απλώνουμε την φοκάτσια σε λαδωμένο ταψί και ρίχνουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη mozzarella, προσθέτουμε το μπέικον με την κρέμα γάλακτος βάζουμε τα κόκκινα βραστά αβγά ολόκληρα στις άκρες και τα καλύπτουμε με τη ζύμη. Ρίχνουμε το καραμελωμένο κρεμμύδι πασπαλίζουμε με την φρέσκια ρίγανη, το δενδρολίβανο, προσθέτουμε τα ντοματίνια αλατίζουμε και την ψήνουμε στους 200 βαθμούς, για περίπου 25 λεπτά.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page