ΣΥΝΤΑΓΕΣ

FINANCIERS (ΦΙΝΑΝΣΙΕ) ΛΕΜΟΝΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/12/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τη Chef Patissier Μαρίνα Σπυριδάκη


Ημερομηνία προβολής 04/12/12  – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ
Για 50 financiers:

  • 145 γρ. σκόνη αμυγδάλου
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 180 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο Flora Soft
  • 340 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 300 γρ. ασπράδι 
  • Ξύσμα 2 λεμονιών

Για τη κρέμα αμυγδάλου:

  • 300 γρ. marzipan (αμυγδαλόπαστα)
  • 100 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο Flora Soft
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

Για το γαρνίρισμα:

  • Confi λεμονιού ή τριμμένο φιστίκι Αιγίνης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη μαργαρίνη με βούτυρο να βράσει και να βγάλει τ’ αρώματά της. Μόλις αρχίσει να βράζει αποσύρουμε και αφήνουμε τη μαργαρίνη με βούτυρο να έρθει σε χλιαρή θερμοκρασία.
Στο μίξερ αναμιγνύουμε με το φτερό το αλεύρι, τη σκόνη αμυγδάλου, την άχνη και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτουμε το ασπράδι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε και τη μαργαρίνη με βούτυρο αφού έχει χλιαρέψει, και ομογενοποιούμε απαλά.
Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 2 – 3 ώρες στο ψυγείο. Με τη βοήθεια μιας σακούλας αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα σιλικόνης με ειδικές θηκούλες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 155 βαθμούς για 15 λεπτά.
Ετοιμάζουμε την κρέμα αμυγδάλου, βάζοντας στο μίξερ το marzipan με το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε με το φτερό. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη με βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και ομογενοποιούμε καλά.
Μόλις ψηθούν τα financiers, ξεφορμάρουμε και με ένα κορνέ γαρνίρουμε με την κρέμα αμυγδάλου και πασπαλίζουμε με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης ή τα διακοσμούμε με confi λεμονιού.