ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΦΙΛΕΤO ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΜΕ ΧΟΡΤΑ & ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 18/02/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Εxecutive Chef Βασίλη Μήλιο

Ημέρα προβολής 18/2/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 τσιπούρα
  • 100 γρ. σταμναγκάθι
  • 100 γρ. ραδίκια άγρια
  • 100 γρ. αντίδια
  • ½ φλ. αγουρέλαιο Άλτις
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 2 κ.σ. άνηθο
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • 1 κλων. λεμονοθύμαρο φρέσκο
  • Αλάτι – πιπέρι

Για την κρέμα λεμονιού:

  • 200 γρ. πατάτες φρέσκιες
  • 2 λεμόνια
  • 1 ζωμό κότας Knorr Σπιτικός
  • 1 ζωμό λαχανικών Knorr Σπιτικός
  • 1 κ.γ. κρόκο Κοζάνης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φιλετάρουμε την τσιπούρα και την ανοίγουμε στη μέση. Ρίχνουμε στα φιλετάκια αλάτι, πιπέρι, λεμονοθύμαρο, μαργαρίνη με βούτυρο και ξύσμα λεμονιού. Κλείνουμε το φιλέτο και το αλείφουμε με αγουρέλαιο. Το τηγανίζουμε, πιέζοντάς το, για 2-3 λεπτά, σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια το βάζουμε στο φούρνο για 5-6 λεπτά. Βράζουμε τα χόρτα σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.
Σωτάρουμε σε αγουρέλαιο το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και τα βρασμένα χόρτα. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και άνηθο ψιλοκομμένο.

Για την κρέμα λεμονιού:
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με νερό. Προσθέτουμε τις μπλανσαρισμένες φλούδες από το λεμόνι, τον κρόκο Κοζάνης, το ζωμό λαχανικών, το ζωμό κότας και τα αφήνουμε να βράσουν για 40 λεπτά.
Στη συνέχεια χτυπάμε στο μούλτι το μείγμα με τις βρασμένες πατάτες και τις μπλανσαρισμένες φλούδες λεμόνι, μέχρι να γίνουν κρέμα.

Σερβίρουμε την κρέμα λεμονιού με το ψάρι και τα χόρτα και γαρνίρουμε με αγουρέλαιο.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page