ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΦΙΛΕΤΟ ΜΠΟΥΤΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ KΑΣΤΑΝΑ, ΠΡΑΣΑ & ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Από την Θέμιδα Καρδιόλακα

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 20/12/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

4 ΦΙΛΕΤΑ ΜΠΟΥΤΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
100 ΓΡ. ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ FOUANTRE IFANTIS
2 ΠΡΑΣΑ
80 ΓΡ. ΚΑΣΤΑΝΑ ΒΡΑΣΜΕΝΑ
3-4 ΦΛ. ΚΡΑΣΙ ΛΕΥΚΟ
2 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΛΑΤΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
3 Κ.Σ. ΜΕΛΙ
10 ΚΟΚΚΟΥΣ ΜΠΑΧΑΡΙ
½ ΦΛ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1½ Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
5 ΚΛΩΝ. ΘΥΜΑΡΙ ΦΡΕΣΚΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑΣ:
1 ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ
1 ΠΑΤΑΤΑ
1 ΦΛ.ΝΕΡΟ
1 ΦΛ. ΓΑΛΑ
4 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
¼ Κ.Γ. ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τo κοτόπουλο:
Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου, κατά μήκος.
Μαρινάρουμε σε ένα μπολ το κοτόπουλο με τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το μέλι και τους κόκκους μπαχάρι.

Για τη γέμιση:
Σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τα πράσα σε ελαιόλαδο και αλατίζουμε. Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε τα βρασμένα κάστανα και το καπνιστό κοτόπουλο κομμένο σε κυβάκια και τα αφήνουμε για 1-2 λεπτά.

Μοιράζουμε στα μαριναρισμένα φιλέτα κοτόπουλου τη γέμιση και τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδες.
Σε ένα τηγάνι με βούτυρο, θωρακίζουμε τα γεμιστά φιλέτα, μέχρι να πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με το λευκό κρασί, προσθέτουμε λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι και το φρέσκο θυμάρι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγομαγειρευτεί, σε χαμηλή φωτιά, για 30 λεπτά.

Για τον πουρέ σελινόριζας:
Βάζουμε σε νερό και γάλα τη σελινόριζα και την πατάτα και τα βράζουμε, μέχρι να μαλακώσουν.
Έπειτα τα στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το ζουμί τους. Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, το τριμμένο μοσχοκάρυδο και τα πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ.

Σερβίρουμε το γεμιστό φιλέτο μπούτι κοτόπουλου με τον πουρέ σελινόριζας.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page