ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΦΙΛΕΤΟ ΓΛΩΣΣΑΣ ΜΕ ΣΟΣ ΚΡΟΚΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 22/03/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Μίνα Κακανιά

Ημερομηνία Προβολής: 22/3/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 2 φιλέτα γλώσσας 
  • 5 κ.σ. αλεύρι
  • 2 κρεμμυδάκια του στιφάδου
  • 3 κ.σ. λευκό ξίδι
  • 2 κ.σ. άσπρο κρασί
  • 100 γρ. μαργαρίνη Culinesse
  • 1 πρέζα κρόκο Κοζάνης
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλατίζουμε τα φιλέτα, 10 λεπτά πριν τα μαγειρέψουμε, για να έχουν χρόνο να ρουφήξουν το αλάτι. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια. Ρίχνουμε σε ένα ρηχό πιάτο αλεύρι. Πουδράρουμε τις γλώσσες και από τις δύο πλευρές και τις τινάζουμε να φύγει το επιπλέον αλεύρι. Ζεσταινουμε σε αντικολλητικό τηγανι το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα φιλέτα, 2 λεπτά καθε πλευρά. Είναι έτοιμα όταν πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα, δεν θέλουμε να γίνουν καφέ. Στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και κρατάμε τα ψάρια ζεστά.

Ετοιμάζουμε την σάλτσα: ανακατεύουμε τα κρεμμυδάκια, το ξίδι, το κρασί και σιγοβράζουμε μέχρι να μειωθεί ο όγκος των υγρών στο μισό, σε χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε τον κρόκο Κοζάνης, αλάτι-πιπέρι και τη ρευστή μαργαρίνη. Ανακατεύουμε συνεχώς με τον αβγοδάρτη, με γρήγορες κινήσεις μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Όταν πήξει λίγο η σάλτσα την κατεβάζουμε από την φωτιά. Την περιχύνουμε πάνω στις γλώσσες και σερβίρουμε. Συνοδεύεται με πατατούλες στον ατμό.