ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΦΙΛΕΤΟ ΓΛΩΣΣΑΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ & ΣΑΛΤΣΑ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

Aπό τον Μιχάλη Μανιάτη

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 05/04/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

1 ΚΙΛΟ ΦΙΛΕΤΟ ΨΑΡΙ ΓΛΩΣΣΑΣ
250 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ME 36% ΛΙΠΑΡΑ
¼ LT ΓΑΛΑ
20 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
4 ΜΕΓΑΛΑ ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
1 ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ
1 ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΡΟΤΟ
2 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΕ 50% ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΛΑΤΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
20 ΚΟΚΚΟΥΣ ΡΟΖ ΠΙΠΕΡΙ
2-4 Κ.Σ. ΑΛΕΥΡΙ (ΓΙΑ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ)
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Zεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο, σε μέτρια φωτιά και σωτάρουμε το καρότο, το ξερό κρεμμύδι και το φρέσκο κρεμμυδάκι, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τους κόκκους ροζ πιπέρι και τον κρόκο Κοζάνης.

Αλευρώνουμε τα φιλέτα ψαριού, τα βάζουμε στο τηγάνι πάνω από τα λαχανικά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Ανεβάζουμε λίγο τη φωτιά και προσθέτουμε λίγο γάλα. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα. Μόλις πάρει μία βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, αφήνουμε μέχρι να μαγειρευτεί το ψάρι και να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page