ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ, ΜΕΛΙ & ΜΠΡΟΚΟΛΟ

Από την Ελένη Ψυχούλη

ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ, ΜΕΛΙ & ΜΠΡΟΚΟΛΟ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 20/03/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

2 ΦΙΛΕΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
1 ΜΙΚΡΟ ΜΠΡΟΚΟΛΟ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
ΞΥΣΜΑ & ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
1 Κ.Γ. ΜΕΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
1 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΕ ΜΕΛΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
1 Κ.Σ. ΜΕΛΙ
¾ ΦΛ. ΚΑΣΙΟΥΣ
1 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
½ ΦΛ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια.
Ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, τύπου γουόκ, το ελαιόλαδο και ψήνουμε το κοτόπουλο, μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε το μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι. Στα μισά του μαγειρέματος, προσθέτουμε τα μπουκετάκια μπρόκολου, το σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού.

Για τη σάλτσα:
Βάζουμε σε ένα μπολ το μέλι, τη μουστάρδα με μέλι, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τη σάλτσα στο γουόκ με το κοτόπουλο, ανακατεύουμε και την αφήνουμε μέχρι να δέσει.
Στο τέλος, εκτός φωτιάς, ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τα κάσιους και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page