ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΦΙΛΕΤΑ ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΟΥ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ & ΣΑΛΤΣΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ

Aπό τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΦΙΛΕΤΑ ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΟΥ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ & ΣΑΛΤΣΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 13/05/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΦΙΛΕΤΑ ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΟΥ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ & ΣΑΛΤΣΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ

ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ

 

4 ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΑ

2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ:

400 ΓΡ. ΣΠΑΝΑΚΙ

2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK

1 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ

1/3 Κ.Γ. ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ

ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

 

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ:

250 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK

2 Κ.Σ. ΝΕΡΟ

2 Κ.Σ. ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΛΑΙΜ

2 Κ.Γ. ΧΥΜΟ ΛΑΙΜ

ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

 

Για τα φιλέτα μπαρμπουνιού

Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και το βούτυρο και αρωματίζουμε με το σκόρδο, το πιπέρι και το τριμμένο μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε το σπανάκι αλατίζουμε και το σωτάρουμε μέχρι να μαραθεί.

Για την σάλτσα βουτύρου ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό προσθέτουμε σιγά σιγά το βούτυρο και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να λιώσει. Στο τέλος ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, το ξύσμα λάιμ, το σχοινόπρασο και τον χυμό λεμονιού.

Στη συνέχεια ζεσταίνουμε στο ίδιο αντικολλητικό τηγάνι το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Τηγανίζουμε τα μπαρμπούνια και από τις δύο πλευρές και αλατοπιπερώνουμε.

Σερβίρουμε, το σωταρισμένο σπανάκι με τα φιλέτα μπαρμπουνιού και περιχύνουμε με τη σάλτσα βουτύρου.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page