ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΦΕΤΑ ΤΗΓΑΝΙΤΗ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟΥ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 29/05/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον chef Νίκο Βενέτη

Ημερομηνία Προβολής: 29/5/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

Για 4 μερίδες

  • 500 γρ. φέτα Πωγωνίου 
  • 1 ματσ. ρόκα
  • 200 γρ. αλεύρι 
  • 80 γρ. λιναρόσπορο
  • 100 γρ. καρύδια
  • 80 γρ. σταφίδες ξανθές και μαύρες
  • 50 γρ. μέλι
  • 200 ml  ελιξίριο Isis Βαϊμάκη
  • 400 ml ηλιέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τη ρόκα και την κόβουμε σε χοντρά κομμάτια για σαλάτα. Βάζουμε τη ρόκα σε μπολ.

Μαρινάρουμε τις σταφίδες για μία ώρα μέσα σε 50 ml ελιξήριο και στη συνέχεια τις στραγγίζουμε και τις προσθέτουμε στη ρόκα. 

Χοντροκόβουμε τα καρύδια και τα προσθέτουμε στη σαλάτα και ανακατεύουμε.

Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο μέχρι να κάψει καλά (στο σημείο που όταν ρίξουμε μια σταγόνα νερό να την ακούσουμε να εξατμίζεται).

Προσθέτουμε λίγο αλεύρι στο ζεστό λάδι για να μαυρίσει και να πάρει καλύτερο χρώμα η κρούστα μας.

Βάζουμε το αλεύρι και το λιναρόσπορο ανακατεμένα σε ένα βαθύ πιάτο.

Κόβουμε τη φέτα σε χοντρά τρίγωνα κομμάτια και στη συνέχεια τη βουτάμε σε λίγο νερό και στη συνέχεια τη βουτάμε στο μείγμα από αλεύρι και λιναρόσπορο φροντίζοντας να καλυφθεί καλά γύρω γύρω και να μην έχει κενά ώστε να μη μας χυθεί όταν αρχίσει να τηγανίζεται.

Ψήνουμε για περίπου μισό λεπτό από κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.

Την αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Σε μικρό αντικολλητικό τηγανάκι βάζουμε το ελιξήριο να πάρει μια βράση και στη συνέχεια προσθέτουμε το μέλι για να δέσει και να καραμελώσει.

Στήνουμε τη σαλάτα με τη ρόκα και τις σταφίδες σε πιάτο, από πάνω τοποθετούμε την τηγανιτή φέτα και από πάνω περιχύνουμε με τη σος από ελιξήριο και μέλι.