ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΦΕΤΑ ΣΤΗΝ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ & ΚΡΑΜΠΛ ΚΟΥΡΟΥ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 18/03/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Θανάση Ρούσσο

Ημερομηνία Προβολής: 18/03/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 150-200 γρ. σκληρή φέτα
  • Ζύμη κουρού
  • 400 γρ. βατόμουρα
  • 60-80 γρ καστανή ζάχαρη
  • 100 ml γλυκό κρασί
  • 1 αβγό
  • Ελαιόλαδο Άλτις για τηγάνισμα
  • Λαδόκολλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τη φέτα σε φέτες, τυλίγουμε κάθε φέτα σε λαδόκολλα και την δένουμε με σπάγκο, σαν πακετάκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, περίπου 10 λεπτά. Όσο πιο σκληρή είναι η φέτα, τόσο περισσότερο χρειάζεται για να ψηθεί.

Ετοιμάζουμε την σάλτσα βατόμουρου. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα φρούτα και τη καστανή ζάχαρη και τα αφήνουμε να καραμελώσουν. Σβήνουμε με λίγο γλυκό κρασί και αφήνουμε το μείγμα να δέσει χωρίς να ανακατεύουμε. Αν θέλουμε, μπορούμε να λιώσουμε κάποια φρούτα με το πηρούνι, για να γίνει πιο πηχτό το μείγμα. 

Ψήνουμε ένα φύλλο ζυμης κουρού, κομμένο σε μικρά κομμάτια. Όταν βγει από τον φούρνο θρυμματίζουμε τα κομμάτια (crumbles).  Πανάρουμε τις φέτες στην θρυματισμένη ζύμη. Τις σερβίρουμε σε ένα πιάτο και από δίπλα βάζουμε τη σάλτσα βατόμουρου.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page