ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ & ΦΡΕΣΚΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

Από τον Chef Αλέξανδρο Κοσκινά

ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ & ΦΡΕΣΚΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 01/03/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

1/2 ΚΙΛΟ ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ
2 ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ IFANTIS
4 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
1 ΞΕΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
1 ΜΙΚΡΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
2 ΚΛΩΝ. ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ
2 ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗΣ
1 Κ.Σ. ΡΙΓΑΝΗ ΞΕΡΗ
40 ΜL ΞIΔΙ ΑΠΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ
100 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1/2 ΜΑΤΣ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα μαυρομάτικα φασόλια σε μια κατσαρόλα με νερό, για 30 λεπτά και τα στραγγίζουμε. Βάζουμε στην ίδια κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το δενδρολίβανο, τη μικρή καυτερή πιπεριά και τη δάφνη. Προσθέτουμε τα προβρασμένα μαυρομάτικα φασόλια, πασπαλίζουμε με πιπέρι και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά, να σιγοβράσουν, μέχρι να μαλακώσουν. Στο τέλος βάζουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το ξερό κρεμμύδι.
Στη συνέχεια, χαράζουμε τα πολίτικα λουκάνικα και τα ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνουμε το δενδρολίβανο και τη δάφνη και σβήνουμε με το ξίδι.
Σερβίρουμε τα μαυρομάτικα φασόλια με τα πολίτικα λουκάνικα από πάνω, γαρνίρουμε με μαϊντανό και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page