ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΣΟΥΠΙΕΣ ΑΛΕΥΡΟΛΕΜΟΝΟ

Από τον Chef Βασίλη Καλλίδη

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΣΟΥΠΙΕΣ ΑΛΕΥΡΟΛΕΜΟΝΟ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 14/04/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΣΟΥΠΙΕΣ ΑΛΕΥΡΟΛΕΜΟΝΟ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
700 ΓΡ. ΣΟΥΠΙΕΣ
450 ΓΡ. ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΠΛΑΤΙΑ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΙFANTIS
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
4 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
12 ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΑΠΟΦΛΟΙΩΜΕΝΑ
1/2 ΦΛ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1/2 ΜΑΤΣ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ
5-6 ΚΛΩΝ. ΑΝΗΘΟ

½ ΦΛ. ΝΕΡΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΕΥΡΟΛΕΜΟΝΟ:
ΧΥΜΟ ΑΠΟ 2 ΛΕΜΟΝΙΑ
1/2 Κ.Γ. ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ

 

Για τα φασολάκια με σουπιές αλευρολέμονο

Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, προσθέτουμε τις σουπιές, σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, να μαγειρευτεί, μέχρι να μαλακώσει. Αφού περάσουν 15 λεπτά μαγειρέματος ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τα φασολάκια, τον μαϊντανό, το νερό, τον άνηθο και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για ακόμα 15 λεπτά. Στο τέλος βάζουμε ολόκληρα τα αποφλοιωμένα ντοματίνια και ρίχνουμε λίγο μαϊντανό.

Για το αλευρολέμονο ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού με το κορν φλάουρ και περιχύνουμε με το μείγμα το φαγητό, κουνώντας την κατσαρόλα.

Ρίχνουμε λίγο άνηθο και σερβίρουμε.

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page