ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ & ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ & ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 20/02/2017

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

650 ΓΡ. ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ IFANTIS
4 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
250 ΓΡ. ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΑΣΠΡΑ
250 ΓΡ. ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ PORTOBELLO
250 ΓΡ. ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ
100 ΓΡ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΛΑΤΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
100 ML ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
1 Κ.Σ. ΑΛΕΥΡΙ
400 ML ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
2 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σωτάρουμε, σε δυνατή φωτιά, το κρεμμύδι και το σκόρδο, για 1-2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τα άσπρα μανιτάρια, τα portobello, τα πλευρώτους, συνεχίζουμε να σωτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Έπειτα βάζουμε το βούτυρο, το αλεύρι, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα φασολάκια και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό, να μαγειρευτεί, για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια. Όταν τα φασολάκια είναι έτοιμα, τα αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.