ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 21/06/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Γιώργο Μέρλο

Ημερομηνία προβολής 21/06/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κ. κατεψυγμένα στρογγυλά φασολάκια Ifantis
  • 1 κ. γαρίδες
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 4 αβγά βρασμένα σφιχτά
  • 10 αγγουράκια τουρσί
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1 κ.σ. worcestershire sauce
  • Αλάτι – πιπέρι

Για τη σος:

  • 1 φλ. μαγιονέζα Hellmann’s Real
  • ½ φλ. κέτσαπ Hellmann’s με 50% λιγότερη ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κονιάκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα φασολάκια με αλάτι και τη σόδα. Αν είναι μικρά τα κόβουμε στα δύο, αν είναι μεγάλα στα 3 ή στα 4. Τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν , ιδανικά για 6 ώρες. Βράζουμε τις γαρίδες με αλάτι και ξύδι για 7-10 λεπτά αν μεταχειριστούμε μεγάλες γαρίδες, διαφορετικά 3 – 4 λεπτά αν είναι μικρές. Τις καθαρίζουμε από τα κελύφη και το κεφάλι. Σε στρογγυλή φόρμα του κέικ με τρύπα βάζουμε στον πάτο τις γαρίδες και ανάμεσα τα αγγουράκια τουρσί κομμένα ‘βεντάλια’. Κόβουμε σε κομματάκια τις υπόλοιπες γαρίδες, τα αβγά, τα αγγουράκια και τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ μαζί με τα φασολάκια. Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με την κέτσαπ και το κονιάκ και προσθέτουμε το μείγμα στα φασολάκια. Τέλος προσθέτουμε τη Worcestershire sauce, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και τη βάζουμε στο ψυγείο για 6 – 7 ώρες με μεμβράνη. Για να ξεφορμάρουμε βάζουμε σε ζεστό νερό για δευτερόλεπτα.