ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΔΡΟΣΕΡΗ ΝΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ & ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

Aπό τον Chef Απόστολο Αλτάνη

ΔΡΟΣΕΡΗ ΝΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ & ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 06/05/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

YΛΙΚΑ

ΓΙΑ 8 ΜΕΡΙΔΕΣ

1 ΚΙΛΟ ΩΡΙΜΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
1 ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
1 ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
1/4 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ
6-7 ΕΛΙΕΣ ΜΑΥΡΕΣ ΚΑΛΑΜΩΝ ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ
3 Κ.Σ. ΞΙΔΙ ΛΕΥΚΟ
4 ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΝΕΡΟΥ Ή ΒΟΥΒΑΛΙΣΙΑ
8 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ:
50 ΓΡ. ΦΥΛΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
50 ΓΡ. ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
60 ΓΡ. ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
180 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μούλτι, τη ντομάτα, την πράσινη πιπεριά, την κόκκινη πιπεριά, το κρεμμύδι, τις ελιές, προσθέτουμε λίγο νερό και χτυπάμε. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το λευκό ξίδι και ξαναχτυπάμε μέχρι να πάρει η σούπα βελούδινη υφή.

Για την πέστο βασιλικού:
Βάζουμε στο μούλτι τον βασιλικό, το κουκουνάρι, το σκόρδο, το τριμμένο κεφαλοτύρι, το ελαιόλαδο, χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αλατίζουμε.

Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε μικρά κυβάκια και την ανακατεύουμε με μια κουταλιά από την πέστο. Την σερβίρουμε και προσθέτουμε την σούπα ντομάτας. Γαρνίρουμε με βασιλικό και ραντίζουμε με ωμό ελαιόλαδο.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page