ΣΥΝΤΑΓΕΣ

CROQUE MONSIEUR ME ΤΡΑΓΑΝΑ CHIPS ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 27/04/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό τον Chef Δημήτρη Μελεμενή
YΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
Για το Croque Monsieur:
  • 8 μεγάλες φέτες ψωμί του τοστ
  • 4 φέτες τυρί Arla Gouda 
  • 200 ml κρέμα γάλακτος Arla 36%
  • 150 γρ. τυρί Arla Aυθεντικό Regato  
  • 2 κρόκους αβγού
  • Πιπέρι
Για τα τραγανά chips λαχανικών:
  • 100 γρ. κολοκύθια 
  • 100 γρ. καρότα 
  • 100 γρ. παντζάρια 
  • 400 ml σπορέλαιο (για τηγάνισμα)
  • Αλάτι θαλασσινό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το Croque Monsieur:
Βάζουμε στο μούλτι την κρέμα γάλακτος, τους κρόκους αβγών, το τριμμένο regato και χτυπάμε για 2 περίπου λεπτά, μέχρι να γίνουν ένα σφικτό ομοιογενές μείγμα.
Τοποθετούμε από μία φέτα τυρί gouda σε κάθε φέτα ψωμί του τοστ και καλύπτουμε με τις υπόλοιπες 4 φέτες. 
Καλύπτουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια κάθε ενός από τα 4 σάντουιτς με το μείγμα κρέμας γάλακτος, τυριού και κρόκων (Croque)
Στη συνέχεια τις βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 8-10 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. 
Για τα τραγανά chips λαχανικών:
Κόβουμε το καρότο το κολοκύθι και το παντζάρι σε λεπτές στρογγυλές φέτες.
Στη συνέχεια τα τηγανίζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, με ηλιέλαιο, σε μικρές δόσεις, για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά. 
Βγάζουμε τα λαχανικά σε απορροφητικό χαρτί και τα αλατίζουμε.
Σερβίρουμε το Croque Monsieur σε ένα μεγάλο πιάτο, μ’ ένα μπολ chips λαχανικών.