ΣΥΝΤΑΓΕΣ

CROQUE MONSIEUR ΜΕ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ & ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Aπό τον Νomad Chef Ανδρέα

CROQUE MONSIEUR ΜΕ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ & ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 10/02/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

ΓΙΑ ΤΑ CROQUE MONSIEUR:
8 ΦΕΤΕΣ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΨΩΜΙ
4 ΦΕΤΕΣ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΨΗΤΗ ΤΟΣΤ FERRANNO IFANTIS
4 ΦΕΤΕΣ ΤΥΡΙ ARLA HAVARTI
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
100 ΓΡ. TYΡΙ ARLA ΜΟZZARELLA ΤΡΙΜΜΕΝΗ
ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ (ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ)
ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ:
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
2 Κ.Σ. ΑΛΕΥΡΙ
300 ML ΓΑΛΑ ΦΡΕΣΚΟ
4 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΛΑΤΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
1 ΑΒΓΟ
100 ΓΡ. TYΡΙ ARLA ΜΟZZARELLA ΤΡΙΜΜΕΝΗ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ:
8 ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
1 Κ.Γ. ΘΥΜΑΡΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

EKTEΛEΣH

Για τη μπεσαμέλ:
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλεύρι, σιγά σιγά το γάλα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε, συνεχώς, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνει η μπεσαμέλ.
Εκτός φωτιάς, ρίχνουμε τη μουστάρδα, το αβγό, την τριμμένη mozzarella, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Για τα μανιτάρια:
Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο και σωτάρουμε τα μανιτάρια, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και το θυμάρι.

Για τα croque monsieur:
Φρυγανίζουμε σε βούτυρο τις φέτες ψωμιού, τις βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί και απλώνουμε λίγη από τη μπεσαμέλ μουστάρδας. Προσθέτουμε από πάνω την ψητή γαλοπούλα, το havarti και τα μανιτάρια.
Καλύπτουμε με ψωμάκια αλειμμένα με μπεσαμέλ μουστάρδας και πασπαλίζουμε με τριμμένη mozzarella.
Ψήνουμε τα croque monsieur, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί. Πασπαλίζουμε με λίγο σχοινόπρασο, πιπέρι και σερβίρουμε.

 

Σημείωση:
Μπορούμε να βάλουμε και μέσα στα ψωμάκια λίγη μπεσαμέλ για πιο πλούσιο αποτέλεσμα, όπως επίσης μπορούμε να τα φτιάξουμε με το ίδιο τρόπο, αλλά με φέτες χωριάτικου ψωμιού.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page