ΣΥΝΤΑΓΕΣ

COTTON CHEESECAKE

Από τον Chef Φίλιππο Παπασπύρου

COTTON CHEESECAKE - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 09/02/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

250 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
50 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
100 ML ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ
6 ΑΒΓΑ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
60 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
20 ΓΡ. ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ
130 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ (ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΕΓΚΑ)
¼ Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωρίζουμε τα αβγά σε κρόκους και ασπράδια.
Βάζουμε σε μπεν μαρί, το φρέσκο τυρί κρέμα, το βούτυρο, το γάλα και ανακατεύουμε. Όταν λιώσουν καλά αποσύρουμε, αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει το μείγμα και προσθέτουμε τους κρόκους.
Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κορν φλάουερ και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Στη συνέχεια χτυπάμε τα ασπράδια και προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Προσθέτουμε σιγά σιγά την μαρέγκα στο μείγμα και ανακατεύουμε, μς μια μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο, καλυμμένη με αλουμινόχαρτο. Βάζουμε μια πετσέτα σε ένα ταψί, τοποθετούμε πάνω τη φόρμα ρίχνουμε λίγο νερό για να δημιουργήσουμε ένα μπεν μαρί (να καλύψει από το 1/3 μέχρι το μέσο της φόρμας) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150 βαθμούς, για 40 λεπτά. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, στους 130 βαθμούς και ψήνουμε για ακόμα 30-35 λεπτά.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει το ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page