ΣΥΝΤΑΓΕΣ

CORN DOGS (ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΠΙΡΟΣΚΙ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ)

Από τον Chef Βασίλη Σικαλιά

CORN DOGS (ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΠΙΡΟΣΚΙ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ) - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 20/05/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

500 ΓΡ. ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ VIENNA IFANTIS
250 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
250 ΓΡ. ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ
400 ML ΓΑΛΑ ΦΡΕΣΚΟ
20 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
10 ΓΡ. ΑΛΑΤΙ
1 Κ.Γ. ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
1 ΑΒΓΟ
ΚΑΛΑΜΑΚΙΑ ΓΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
1 ΝΤΟΜΑΤΑ
1 ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ
1 Κ.Σ. ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 Κ.Σ. ΔΥΟΣΜΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 Κ.Σ. ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 ΜΙΚΡΗ ΚΑΥΤΕΡΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
1 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 ΣΦΗΝ. ΚΕΤΣΑΠ
1 ΣΦΗΝ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
ΗΛΙΕΛΑΙΟ (ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ)
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το καλαμποκάλευρο, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το χτυπημένο αβγό, το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός.
Περνάμε τα λουκανικάκια από τα καλαμάκια για σουβλάκι και τα βουτάμε στο κουρκούτι.
Στη συνέχεια τα τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με ηλιέλαιο και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για τη σαλάτα:
Ψιλοκόβουμε και βάζουμε σε ένα μπολ τη ντομάτα, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον βασιλικό, τον δυόσμο, τον κόλιανδρο και την καυτερή πιπερίτσα. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε τα κορν ντογκς με τη σαλάτα και συνοδεύουμε με μουστάρδα και κέτσαπ.