ΣΥΝΤΑΓΕΣ

CLUB SANDWICH ΜΕ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΠΑΤΑΤΑ & ΤΥΡΙΑ

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

CLUB SANDWICH ΜΕ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΠΑΤΑΤΑ & ΤΥΡΙΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 23/05/2016

Βαθμός δυσκολίας:

YΛΙΚΑ
ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ

6 ΛΕΠΤΕΣ ΦΕΤΕΣ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΖΥΜΩΤΟ ΨΩΜΙ
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK ΑΝΑΛΑΤΟ
½ ΜΑΤΣ. ΑΓΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΡΟΚΑ
2 ΦΕΤΕΣ ΤΥΡΙ ARLA HAVARTI LIGHT
2 ΦΕΤΕΣ ΤΥΡΙ ARLA GOUDA
2 ΑΒΓΑ ΒΡΑΣΜΕΝΑ
1 ΝΤΟΜΑΤΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΤΑ:
200 ΓΡ. ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΕΣ
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
½ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Tρίβουμε τις πατάτες με το χοντρό μέρος ενός τρίφτη και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια μοιράζουμε το μείγμα της τριμμένης πατάτας με το κρεμμύδι σε ίσα μέρη και το τηγανίζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά, για 1 λεπτό. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και πιέζουμε το μείγμα της πατάτας με μια τρυπητή κουτάλα να σφίξει. Έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά και τηγανίζουμε για άλλα 5 λεπτά, από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει χρώμα. Αλείφουμε τις φέτες του ψωμιού με το βούτυρο, πασπαλίζουμε με πιπέρι και τις βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 2-3 λεπτά.
Φτιάχνουμε το κλαμπ σάντουιτς, βάζοντας σε μία φέτα ψημένου ψωμιού μία φέτα gouda. Προσθέτουμε από πάνω ένα κομμάτι τηγανητής πατάτας. Έπειτα βάζουμε σε φέτες το βραστό αβγό, τη ντομάτα και το havarti. Καλύπτουμε με μια φέτα ψωμιού, προσθέτουμε την άγρια ρόκα και τέλος καλύπτουμε με άλλη μία φέτα ψωμιού. Κόβουμε στη μέση διαγωνίως και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page