ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 21/04/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Ημερομηνία Προβολής: 21/4/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video


Από τον Δημήτρη Ρουσουνέλο


ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα)

 

  • 1 χταπόδι μετρίου μεγέθους
  • 1 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 4 κ.σ. ξύδι
EKTEΛΕΣΗ

 

Βάζουμε το χταπόδι στην κατσαρόλα με την κουκούλα προς τα κάτω και το μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά. Στα μισά της διαδικασίας γυρνάμε πλευρά στο χταπόδι. Όσο μεγαλύτερο χταπόδι έχουμε τόσο περισσότερος χρόνος χρειάζεται.  Θα βγάλει το δικό του νερό,  το οποίο δύο λεπτά πριν το τέλος θα έχει όμορφα καραμελώσει. Τότε σβήνουμε με ξύδι, περιμένουμε να χυλώσει η σάλτσα και προσθέτουμε μπόλικο ελαιόλαδο.  Όταν πάρει 1-2 βράσεις  και κατεβάζουμε από την φωτιά. Σερβίρουμε, ρίχνοντας από πάνω φρεσκοτριμμένο πιπέρι, φρέσκο ελαιόλαδο και κρουτόν. Περιχύνουμε με την χυλωμένη σάλτσα.

Συνοδεύουμε το φαγητό με φασόλια μαυρομάτικα (θα βρείτε την συνταγή στο www.chefonair.gr). Σε μακρόστενο πιάτο ή πιατέλα σερβίρουμε μια μερίδα στραγγισμένα μαυρομάτικα και δίπλα ολόκληρο το χταποδάκι.