ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 21/04/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Ημερομηνία Προβολής: 21/4/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
Από τον Δημήτρη Ρουσουνέλο
ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα)
- 1 χταπόδι μετρίου μεγέθους
- 1 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
- 4 κ.σ. ξύδι
Βάζουμε το χταπόδι στην κατσαρόλα με την κουκούλα προς τα κάτω και το μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά. Στα μισά της διαδικασίας γυρνάμε πλευρά στο χταπόδι. Όσο μεγαλύτερο χταπόδι έχουμε τόσο περισσότερος χρόνος χρειάζεται. Θα βγάλει το δικό του νερό, το οποίο δύο λεπτά πριν το τέλος θα έχει όμορφα καραμελώσει. Τότε σβήνουμε με ξύδι, περιμένουμε να χυλώσει η σάλτσα και προσθέτουμε μπόλικο ελαιόλαδο. Όταν πάρει 1-2 βράσεις και κατεβάζουμε από την φωτιά. Σερβίρουμε, ρίχνοντας από πάνω φρεσκοτριμμένο πιπέρι, φρέσκο ελαιόλαδο και κρουτόν. Περιχύνουμε με την χυλωμένη σάλτσα.
Συνοδεύουμε το φαγητό με φασόλια μαυρομάτικα (θα βρείτε την συνταγή στο www.chefonair.gr). Σε μακρόστενο πιάτο ή πιατέλα σερβίρουμε μια μερίδα στραγγισμένα μαυρομάτικα και δίπλα ολόκληρο το χταποδάκι.