ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ, ΒΑΣΙΛΙΚΟ & ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ, ΒΑΣΙΛΙΚΟ & ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 15/04/2017

Βαθμός δυσκολίας:

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ, ΒΑΣΙΛΙΚΟ & ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

 

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

 

800 ΓΡ. ΧΤΑΠΟΔΙ (ΒΡΑΣΜΕΝΟ)

300 ΓΡ. ΠΡΑΣΙΝΗ ΛΟΛΑ

300 ΓΡ. ΚΟΚΚΙΝΗ ΛΟΛΑ

200 ΓΡ. ΡΟΚΑ

30 ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

10 ΦΥΛΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

1 ΦΥΛΛΟ ΔΑΦΝΗΣ

ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

 

ΓΙΑ ΤΟ DRESSING:

120 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

20 ML ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ-ΛΕΜΟΝΙ

30 ML ΛΕΥΚΟ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΞΙΔΙ

ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

 

ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ:

175 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

40 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

2 Κ.Γ. ΜΠΟΥΚΟΒΟ ΓΛΥΚΟ

1 Κ.Γ. ΜΠΟΥΚΟΒΟ ΚΑΥΤΕΡΟ

ΑΛΑΤΙ

 

Για το χταπόδι σαλάτα

Βάζουμε στο μούλτι το ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσαμικού, το βαλσαμικό ξίδι, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να γίνει το dressing.

Βάζουμε σε μπολ την πράσινη και την κόκκινη λόλα, τη ρόκα, τα ντοματίνια και τα φύλλα βασιλικού.

Στη συνέχεια ανακατεύουμε το φρέσκο τυρί κρέμα, το ελαιόλαδο, το καυτερό μπούκοβο, το γλυκό μπούκοβο και το αλάτι.

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το χταπόδι το βουτάμε μέσα στο dressing και το προσθέτουμε στη σαλάτα. Ρίχνουμε αλάτι, ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με λίγο μπούκοβο γλυκό. Σερβίρουμε το χταπόδι σαλάτα με το φρέσκο τυρί κρέμα.