ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΧΤΑΠΟΔΙ 4Χ4

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 09/05/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Αλέξη Ψυχούλη

Ημερομηνία Προβολής: 9/5/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 1 χταπόδι 
  • 4 κρεμμύδια
  • 4 πιπεριές πράσινες κέρατο
  • 4 ντομάτες
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε ολόκληρο το χταπόδι στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και το στριφογυρίζουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα και να βγάζει τα δικά του ζουμιά. Θα χρειαστεί να το μαγειρέψουμε για 25-30 περίπου λεπτά. 

Βγάζουμε το χταπόδι από την κατσαρόλα και το κρατάμε στην άκρη.

Πλένουμε καλά τις ντομάτες, τις κόβουμε στα 4 και τις βάζουμε στην κατσαρόλα που μαγειρέψαμε το χταπόδι. Κόβουμε στα 4 και τα κρεμμύδια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τις ντομάτες. 

Πλένουμε τις πιπεριές και τις βάζουμε στην κατσαρόλα ολόκληρες.

Αλατίζουμε τα λαχανικά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και από πάνω τοποθετούμε το βρασμένο χταπόδι.

Καπακώνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν για άλλα 20-30 λεπτά. 

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα ακόμα 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για να μελώσει η σάλτσα, αφήνουμε να βράσει για 2-3 λεπτά ακόμα και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σε πιατέλα σερβίρουμε τα λαχανικά και από πάνω τοποθετούμε το χταπόδι. 

Συνοδεύεται ιδανικά με ρύζι.