ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΨΗΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

Από τον Chef Αλέξανδρο Πορφύρη

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΨΗΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 28/12/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ

160 ΓΡ. ΨΗΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ FOUANTRE IFANTIS
5 ΜΕΣΑΙΑ ΑΒΓΑ
1 ΦΛ. ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ LENGA AΒΑΝΤΙΣ
50 ML ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙOY
50 ML ΝΕΡΟ
ΦΙΛΕΤΟ ΑΠΟ 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
8 ΜL ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ (ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΕΛΕΤΑ)
50 ΓΡ. ΚΑΡΟΤΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
50 ΓΡ. ΣΕΛΕΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
2 Κ.Σ. ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ ΦΡΕΣΚΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
2 Κ.Σ. ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ
1 Κ.Σ. ΑΝΗΘΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
8 ΚΛΩΝ. ΘΥΜΑΡΙ ΦΡΕΣΚΟ
5 ΦΥΛΛΑ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟΥ
4 ΚΛΩΝ. ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ ΦΡΕΣΚΟ
¼ Κ.Γ. ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
5 ML EΛΑΙΟΛΑΔΟ (ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΤΑΡΙΣΜΑ)
4 ΦΕΤEΣ ΠΡΟΖΥΜΕΝΙΟ ΨΩΜΙ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε κυβάκια την ψητή γαλοπούλα με μυρωδικά και την σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο. Ρίχνουμε λίγο δενδρολίβανο και λίγο φασκόμηλο, σβήνουμε με το λευκό κρασί και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το ξύσμα πορτοκαλιού και τον χυμό πορτοκαλιού.
Τρίβουμε το καρότο και το σέλερι και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε το εστραγκόν, το θυμάρι, το φασκόμηλο, το δενδρολίβανο και το σχοινόπρασο. Έπειτα ρίχνουμε το τριμμένο μοσχοκάρυδο, τα χτυπημένα αβγά, το νερό και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε με μια κουτάλα το μείγμα της ομελέτας σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο.
Ψήνουμε την ομελέτα, μόνο από τη μία πλευρά, πρώτα σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια σε μέτρια φωτιά.
Έπειτα ψήνουμε τις φέτες ψωμιού σε ένα σχαροτήγανο και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο.
Τυλίγουμε μέσα στην ομελέτα την ψητή γαλοπούλα, τη σερβίρουμε με το ψωμί και πασπαλίζουμε με φρέσκο θυμάρι.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page