ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ & ΖΕΣΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΑΠΟ ΦΙΝΟΚΙΟ & ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 07/04/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Από την μαγείρισσα Τασούλα Κουφοπούλου
ΥΛΙΚΑ
  • 4 λουκάνικα χωριάτικα Ιfantis
  • 3 κλων. φρέσκο θυμάρι
  • 5 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού κλασική Kalamata Papadimitriou
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο Lurpak
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για τη σαλάτα:
  • 1 φινόκιο
  • 1 πορτοκάλι
Για τη βινεγκρέτ:
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. κρέμα βαλσαμικού κλασική Kalamata Papadimitriou
  • Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα χωριάτικα λουκάνικα σε χοντρές φέτες και τα ψήνουμε στο τηγάνι σε ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το θυμάρι και σβήνουμε με την κρέμα βαλσαμικού. Αρωματίζουμε με βούτυρο και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.
Για τη σαλάτα:
Τρίβουμε το φινόκιο. Kόβουμε σε φιλέτα το πορτοκάλι. Σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το φινόκιο. Προσθέτουμε τα φιλέτα πορτοκαλιού.
Για τη βινεγκρέτ:
Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιολαδο, την κρέμα βαλσαμικού, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ τη σαλάτα. 
Σερβίρουμε πάνω σε φέτες πορτοκαλιού τη ζεστή σαλάτα φινόκιο με τα φιλέτα πορτοκαλιού και προσθέτουμε το χωριάτικο λουκάνικο.