ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΧΟΙΡΙΝΟ ΤΟΥ ΒΟΣΚΟΥ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 19/02/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον μάγειρα Μανώλη Παπουτσάκη

Ημερομηνία προβολής 19/02/13 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ
(για 4 άτομα)

  • 1 κ. χοιρινό 
  • 1 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 ποτ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κ.σ. δενδρολίβανο ξερό
  • ½ κ. στραγγιστό γιαούρτι
  • Αλάτι – πιπέρι
  • 1 κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο για στόλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το χοιρινό μέχρι να πάρει πολύ χρώμα, όχι απλά να χρυσίσει αλλά να είναι ένα βήμα πριν να ξεκινήσει να πιάνει. Κατά τη διάρκεια του τσιγαρίσματος του αλλάζουμε μεριές. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά να μαλακώσει. 5 λεπτά πριν τελειώσει το κρέας ρίχνουμε μια κοφτή κουταλιά της σούπας ξερό δεντρολίβανο και ανακατεύουμε. Ξανασκεπάζουμε. Μετά από 5 λεπτά κατεβάζουμε την κατσαρόλα και αφαιρούμε από μέσα το κρέας, αφήνοντας μόνο τη σάλτσα. Προσθέτουμε στη σάλτσα το στραγγιστό γιαούρτι σιγά – σιγά αναδεύοντας με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να αποκτήσει κρεμμώδη υφή. Ρίχνουμε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθεί από την σάλτσα. Σερβίρουμε με ένα κλωναράκι δεντρολίβανο και συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές ή ρύζι.