ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΟΣΧΟΣΙΤΑΡΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 01/04/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Χρυσόστομο Κοντοκώστα

Ημερομηνία προβολής 01/04/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

(για 4 μερίδες)

  • 1 κ. χοιρινός λαιμός 
  • 1 κ.σ. Flora με 25% βούτυρο
  • 2 καρότα 
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι 
  • ½ σέλερι 
  • 1 ζωμό κότας Knorr Σπιτικός
  • 50 ml κρασί λευκό ξηρό
  • 1 κ.γ. μουστάρδα Hellmann’s Mild
  • 1½ κ.γ. μοσχοσίταρο
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το χοιρινό σε κομμάτια και το ζεματάμε σε βραστό νερό για 5 λεπτά και στη συνέχεια το στραγγίζουμε. Βάζουμε σε βαθύ σκεύος λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλερι να μαραθούν. Προσθέτουμε το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το κρέας μας. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το μοσχοσίταρο και το ζωμό κότας μαζί με 1 φλ. βραστό νερό. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για 45 – 50 λεπτά σκεπασμένο. Προς το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε μαργαρίνη με 25% βούτυρο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.