ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ & ΜΑΡΑΘΑ ΓΙΑΧΝΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 19/02/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον μάγειρα Μανώλη Παπουτσάκη

Ημερομηνία προβολής 19/02/13 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ
(για 4 άτομα)

  • 1 κ. χοιρινό 
  • 1κ. κουνουπίδι 
  • 1 μάτσ. μάραθα
  • ¾ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 ντομάτα 
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ Pummaro
  • 1 ποτ. μαρουβάς ή κόκκινο κρασί
  • Αλάτι -πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα. Κόβουμε σε μικρά καρεδάκια το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε ελαφρά μαζί με το κρέας. Σβήνουμε με λίγο μαρουβά ή διαφορετικά κάποιο κόκκινο ξηρό κρασί. Προσθέτουμε στο κρέας αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό και το βράζουμε μέχρι να τσιμπιέται με το πιρούνι, να μισοβράσει για 30 λεπτά περίπου. Μετά προσθέτουμε τα μάραθα κομμένα σε κομμάτια μήκους 5 – 6 εκ. και τα βράζουμε περίπου 10 λεπτά, πριν προσθέσουμε το κουνουπίδι κομμένο σε μπουκετάκια, την ντομάτα ψιλοκομμένη και τον ντοματοπελτέ. Βάζουμε λίγο ακόμη αλάτι για τα λαχανικά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράζει μέχρι να γίνουν όλα τα λαχανικά και να μείνει με τη σάλτσα του. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ενδιάμεσα λίγο νερό. Δεν ανακατεύουμε με κουτάλα για να μη διαλυθούν τα λαχανικά, αλλά ανακινούμε την κατσαρόλα.