ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 05/03/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Τασία Δενδρινού

Ημέρα προβολής 5/3/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ
Για 5 άτομα

  • 1 κιλό χοιρινό
  • 1 κιλό κυδώνια  
  • 800 γρ. πατάτες
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ Pummaro
  • 1 ντομάτα
  • 1 κρεμμύδι
  • ½ φλ. χυμό πορτοκάλι
  • 1 φλ. κόκκινο κρασί
  • ½  φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 2 κλων. δενδρολίβανο
  • Αλάτι- πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες μακρόστενες.
Πλένουμε τα κυδώνια, τα αφήνουμε με τη φλούδα και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια.
Διαλύουμε τον ντοματοπελτέ στο κρασί.
Κόβουμε το κρεμμύδι και ψιλοκόβουμε τη φρέσκια ντομάτα.
Βάζουμε σε ένα ταψί ή σε μια γάστρα τα κυδώνια, το κρέας και τις πατάτες. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη ντομάτα, το χυμό πορτοκαλιού, το ντοματοπελτέ διαλυμένο στο κρασί, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και δενδρολίβανο. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε 1 ½ – 2 ώρες στους 180 βαθμούς.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, μισή περίπου ώρα πριν βγάλουμε το ταψί από το φούρνο.