ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ – ΦΥΡΙΚΙΑ & ΒΟΤΑΝΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 19/12/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Βαγγέλη Μαρινόπουλο

Ημερομηνία προβολής 19/12/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ
(για 4 άτομα)

  • 1 κ. χοιρινό ψαρονέφρι 
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη με βούτυρο Flora Soft
  • 4 αχλάδια
  • 4 φιρίκια
  • 3 κλων. θυμάρι
  • 3 κλων. δενδρολίβανο
  • 1 κ.γ. εστραγκόν
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Ελαιόλαδο Άλτις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το ψαρονέφρι σε μερίδες (περίπου 250 γρ. έκαστη). Βάζουμε 2 – 3 κ.σ. λάδι σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε όσο να πάρει χρώμα. Μόλις ροδίσει το ψαρονέφρι το αφαιρούμε από το τηγάνι. Ξεφλουδίζουμε τα φιρίκια και τα αχλάδια και τα κόβουμε στα 4. Αν δε βρούμε φιρίκια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 3 πράσινα μήλα. Τα αχλάδια εάν θέλουμε τα αφήνουμε με τη φλούδα. Σε ένα άλλο τηγάνι, βάζουμε μαργαρίνη με βούτυρο και τα σοτάρουμε. Προσθέτουμε το θυμάρι και το δενδρολίβανο, μόνο τα φυλλαράκια, και τη ζάχαρη. Μόλις αρχίσουν να καραμελώνουν προσθέτουμε το ψαρονέφρι, συμπληρώνουμε ½ φλ. νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι – πιπέρι και σιγοψήνουμε για 8 λεπτά. Η διαδικασία των φρούτων μπορεί να γίνει και στο ίδιο τηγάνι με το ψαρονέφρι. Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε 1 κ.σ. μαργαρίνη με βούτυρο για να δέσει η σάλτσα μας. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page