ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ & ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ

Από τον Chef Νικόλα Μαλισιόβα

ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ & ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 23/11/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

½ ΚΙΛΟ ΧΟΙΡΙΝΟ
1 ΚΥΔΩΝΙ
8 ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΦΛ. ΛΕΥΚΟ ΞΗΡΟ ΚΡΑΣΙ
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
2 ΚΛΩΝ. ΦΡΕΣΚΙΑ ΡΙΓΑΝΗ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το χοιρινό σε κομμάτια.
Κόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το κρέας και το θωρακίζουμε από όλες τις πλευρές, για 5 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Κόβουμε το κυδώνι, σε μεγάλους κύβους και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Έπειτα βάζουμε το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Αφού πάρει μία βράση, ρίχνουμε τα δαμάσκηνα και αφήνουμε το φαγητό να χυλώσει, για 5-10 λεπτά. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με φρέσκια ρίγανη.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page