ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΧΟΙΡΙΝΗ ΠΑΝΣΕΤΑ BBQ ME ΣΑΛΑΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ & ΠΟΥΡΕ ΚΑΡΟΤΟΥ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 15/11/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Γιώργο Γεράρδο

Ημέρα προβολής 15/11/2013

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ½ κιλό χοιρινή πανσέτα, ολόκληρη ή σε φέτες
  • 6-7 σκελ. σκόρδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
  • ½ κ.σ. αλάτι
  • ½ κ.γ. πιπέρι τσίλι
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • ½ κ.γ. πιπέρι
  • 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι

Για την τριφτή σαλάτα λαχανικών:

  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 1 σελινόριζα
  • 2 καρότα
  • 1/4 κόκκινο λάχανο
  • 1 λεμόνι
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1/2 ματσ. μαϊντανό
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα Hellman’s Real
  • 1 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη Hellmann’s Hot
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • Αλάτι – πιπέρι
  • ½ ματσάκι μέντα

Για τον πουρέ καρότου:

  • 1/2 κιλό καρότα
  • 1 πορτοκάλι
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 σκελ. σκόρδου
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Μαυροκούκι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε στο μούλτι σκόρδο, κρεμμύδι, μέλι, πάπρικα, τσίλι, κύμινο, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια πάστα. Με αυτή αλείφουμε το κρέας και αφήνουμε να μαριναριστεί, ιδανικά από το προηγούμενο βράδυ. Ψήνουμε σε ταψί σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο και σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για μιάμιση ώρα.

Για την τριφτή σαλάτα λαχανικών:
Τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη τις κόκκινες πιπεριές, το κόκκινο λάχανο, τα καρότα, το μαϊντανό και το κρεμμύδι και προσθέτουμε ξύσμα και τον χυμό από ένα λεμόνι. Ρίχνουμε το ξίδι, το ελαιόλαδο, αλάτι – πιπέρι και προσθέτουμε μουστάρδα και μαγιονέζα. Τέλος, γαρνίρουμε με μέντα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Για τον πουρέ καρότου:
Καθαρίζουμε τα καρότα, το κρεμμύδι, τις σκελίδες σκόρδου και αφαιρούμε την άσπρη φλούδα από το πορτοκάλι. Βράζουμε τα λαχανικά 25 – 30 λεπτά, τα σουρώνουμε και κρατάμε το νερό. Στη συνέχεια τα χτυπάμε στο μπλέντερ, προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και μισό με ένα φλιτζάνι από το ζωμό που κρατήσαμε. Πασπαλίζουμε με λίγο μαυροκούκι και σερβίρουμε.