ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΧΟΙΡΙΝΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΡΕΤΣΙΝΑΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 27/02/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Νίκη Μηταρέα

Ημέρα προβολής 27/2/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 χοιρινή μπριζόλα λαιμού
  • 2 πατάτες
  • 1 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 φλ. ρετσίνα
  • Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλατοπιπερώνουμε τη μπριζόλα. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και το σκόρδο.
Σωτάρουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και αλατίζουμε.
Στο ίδιο τηγάνι, σωτάρουμε τη μπριζόλα και από τις δύο πλευρές, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να θωρακιστεί.
Γυρίζουμε τη μπριζόλα με την ειδική λαβίδα για το κρέας. Δεν χρησιμοποιούμε πιρούνι για να μη χάνονται οι χυμοί του.
Σβήνουμε με τη ρετσίνα και αφήνουμε τη μπριζόλα να μαγειρευτεί.
Αφαιρούμε το σκόρδο.
Σερβίρουμε τη μπριζόλα με τα κρεμμύδια και με πατάτες τηγανητές.