ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΧΟΙΡΙΝΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΜΕ ΚΕΤΣΑΠ & ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 13/01/2012

Βαθμός δυσκολίας:

undefined”>Από την Ελένη Ψυχούλη

Ημερομηνία Προβολής: 13/1/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video


ΥΛΙΚΑ

  • 1 χοιρινή μπριζόλα λαιμού
  • 220 γρ. μαυροδάφνη
  • 3-4 κ.σ. κέτσαπ Hellmanns
  • 1 κλων. δεντρολίβανο
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ βάζουμε τη μπριζόλα με τη μαυροδάφνη και το δεντρολίβανο και μαριναρουμε για 20 λεπτά. Αν μπορούμε, την μαρινάρουμε και αποβραδίς. Tη βγάζουμε από τη μαρινάδα, την σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας, την αλατίζουμε και την αλείφουμε με κέτσαπ και από τις δύο πλευρές.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και βάζουμε μέσα την μπριζόλα μαζί με το δεντρολίβανο, που θα δώσει επιπλέον άρωμα. Μόλις ψηθεί καλά και από τις δύο πλευρές, προσθέτουμε λίγη από τη μαρινάδα στο τηγάνι -θα καραμελώσει και θα δώσει μια ωραία σάλτσα.

Εκδοχή φούρνου: aφού αλείψουμε με κέτσαπ την μπριζόλα τη βάζουμε σε ταψάκι μαζί με 1 φλιτζάνι από την μαρινάδα και λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ή στο γκριλ, έως ότου δημιουργηθεί μία σκούρη κρούστα.