ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΧΟΙΡΙΝΑ ΜΠΡΙΖΟΛΑΚΙΑ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ & ΜΠΕΙΚΟΝ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ

Από την Τασούλα Κουφοπούλου

ΧΟΙΡΙΝΑ ΜΠΡΙΖΟΛΑΚΙΑ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ & ΜΠΕΙΚΟΝ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/05/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ
4 ΜΠΡΙΖΟΛΑΚΙΑ ΧΟΙΡΙΝΑ
100 ΓΡ. ΜΠΕΙΚΟΝ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ FERRANO ΙFANTIS
2 ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ
1 ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
1 ΚΙΤΡΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
1 ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
2 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΕ ΜΕΛΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
1 ΦΛ. ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ
4 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΜΕΙΓΜΑ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ (ΡΙΓΑΝΗ, ΘΥΜΑΡΙ, ΔΑΦΝΗ)
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σωταρουμε στη χύτρα ταχύτητας με ελαιόλαδο τα μπριζολάκια και από τις δύο πλευρές, μέχρι να θωρακιστoύν και τα αλατοπιπερώνουμε. Bγάζουμε τα μπριζολάκια και σωτάρουμε στη χύτρα τις πατάτες, την πράσινη, την κόκκινη και την κίτρινη πιπεριά, το μπέικον γαλοπούλας, το μείγμα μυρωδικών και αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε σε ένα μπολ τη μουστάρδα με μέλι, το χυμό λεμονιού, ένα φλυτζάνι ζεστό νερό και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει σάλτσα. Προσθέτουμε στη χύτρα τη σάλτσα μουστάρδας, τα μπριζολάκια, αλάτι και πιπέρι. Κλείνουμε με το καπάκι, μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά και σερβίρουμε.