ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΧΟΙΡΙΝΑ ΜΠΡΙΖΟΛΑΚΙΑ ME ΣΑΛΤΣΑ ΒΒQ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 28/05/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Παναγιώτη Δεληθανάση

Ημέρα προβολής 28/05/2014. Πατήστε εδώ γιανα δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

  • 4 μπριζολάκια από χοιρινό λαιμό με κόκκαλο
  • 50 γρ. σάλτσα BBQ
  • 50 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • 30 γρ. πέστο βασιλικού
  • 200 γρ. μανιτάρια σιτάκε  
  • 1 κλων. θυμάρι
  • Αλάτι –πιπέρι

Για την σάλτσα BBQ:

  • 2 κόκκινες πιπεριές ψημένες
  • 1 κρεμμύδι κόκκινο ψημένο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 100 γρ. μπέικον
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • 150 γρ. κέτσαπ Hellmann’s Classic
  • 1 κ.γ. Worcestershire sauce
  • 50 γρ. ντοματοπελτέ Pummarro

Για το ρύζι:

  • 200 γρ. ρύζι βενέρε
  • 30 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • Αλάτι-πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σάλτσα BBQ:
Κόβουμε σε φέτες και ψήνουμε στο σχαροτήγανο τις πιπεριές και το κρεμμύδι.
Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το σωτάρουμε στο γουόκ.
Προσθέτουμε τις ψημένες πιπεριές τα ψημένα κρεμμύδια, την πιπεριά τσίλι και το σκόρδο.
Ρίχνουμε την κέτσαπ, τη γουεστερσάιρ σος και τον ντοματοπελτέ. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, για 15 λεπτά, μέχρι να στεγνώσει.
Έπειτα χτυπάμε τη σάλτσα στο μούλτι και την αφήνουμε να κρυώσει.

Για τις μπριζόλες:
Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες, τις μαρινάρουμε με το πέστο βασιλικού και τη σάλτσα BBQ.
Στη συνέχεια τις ψήνουμε στο σχαροτήγανο, με ελαιόλαδο, για 10 λεπτά, σε δυνατή φωτιά στην αρχή και μετά την χαμηλώνουμε.
Ρίχνουμε ελαιόλαδο στα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι, τα ψήνουμε στο σχαροτήγανο, μαζί με τα μπριζολάκια και πασπαλίζουμε με θυμάρι.

Για το ρύζι:

Βράζουμε το ρύζι σε αρκετό αλατισμένο νερό, για 25 περίπου λεπτά και το βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το σκόρδο, τη λιωμένη μαργαρίνη με βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε σε ένα μπολάκι τη σάλτσα BBQ, το ρύζι, τα μανιτάρια και τα χοιρινά μπριζολάκια.