ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΧΟΙΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΒΒQ & ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

Από τον Chef Aλέξανδρο Παπανδρέου

ΧΟΙΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΒΒQ & ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 09/11/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

  • 3 ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΛΑΙΜΟΥ
  • 2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
  • 6 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ BBQ KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • 2 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
  • ½ Κ.Γ. ΑΝΘΟ ΑΛΑΤΙΟΥ
  • KAΛΑΜΑΚΙΑ ΓΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ
  • ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

 

ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ:

  • 500 ΓΡ. ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
  • 2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ SOFT LURPAK
  • 100 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
  • 150 ML ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ
  • 30 ML ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
  • 60 ML ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΚΛΑΣΙΚΗ KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:

Κόβουμε τα κρεμμύδια στη μέση και μετά σε φέτες.

Τοποθετούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το βούτυρο.

Σωτάρουμε τα κρεμμύδια, για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν, αλλά να μην πάρουν χρώμα.

Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να σωτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με την μαυροδάφνη, χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά, και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και την κρέμα βαλσαμικού BBQ.

Αφήνουμε τα κρεμμύδια να σιγοβράσουν και να καραμελώσουν, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Για τα χοιρινά καλαμάκια:

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κρέας, ρίχνουμε ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσαμικού BBQ, αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύουμε καλά, να μαριναριστεί το κρέας, έπειτα περνάμε τα κομμάτια του χοιρινού σε καλαμάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο.

Τοποθετούμε ένα σχαροτήγανο, σε δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί καλά.

Θωρακίζουμε τα χοιρινά καλαμάκια, μέχρι να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα ταψί καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στο γκριλ, στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.

Σερβίρουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια με τα σουβλάκια. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό, ρίχνουμε τον ανθό αλατιού και στολίζουμε με κρέμα βαλσαμικού BBQ.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page