ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ & ΜΠΕΙΚΟΝ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ

Από τον Chef Δημήτρη Τσανανά

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ & ΜΠΕΙΚΟΝ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 18/11/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

500 ΓΡ. ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ
60 ΓΡ. ΜΠΕΙΚΟΝ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ FERRANO IFANTIS
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
½ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ
100 ML ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
50 ML ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
40 ΓΡ. ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ
5-6 ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ (ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ)
2 ΚΛΩΝ. ΦΡΕΣΚΟ ΘΥΜΑΡΙ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

EKTEΛΕΣΗ
Βράζουμε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό και λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να γίνουν al dente.
Σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο το κρεμμύδι, σε χαμηλή φωτιά και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το μπέικον γαλοπούλας, το φρέσκο θυμάρι, τα ντοματίνια, κομμένα στη μέση και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου, τις βρασμένες χυλοπίτες με λίγο από το νερό τους και ανακατεύουμε.
Στο τέλος, δένουμε με το βούτυρο, ρίχνουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι, το φρέσκο θυμάρι και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page