ΣΥΝΤΑΓΕΣ

CHILI CON CARNE

CHILI CON CARNE - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 30/03/2016

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 10 ΜΙΚΡΕΣ ΜΕΡΙΔΕΣ

1 ΚΙΛΟ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΚΙΜΑ ΑΠΑΧΟ
½ ΦΛ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
½ ΚΙΛΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
6 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
1 ½ ΦΛ. ΦΑΣΟΛΙΑ (ΧΑΝΤΡΕΣ Ή ΚΟΚΚΙΝΑ)
3 ΦΛ. ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΣΕ ΚΟΝΣΕΡΒΑ
2 ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗΣ
1 Κ.Σ. ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
3 Κ.Σ. CHILI ΣΕ ΣΚΟΝΗ
¼ Κ.Γ. ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ
2 Κ.Γ. ΚΥΜΙΝΟ
2 ΦΛ. ΝΕΡΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωρίζουμε τον κιμά στη μέση. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στη χύτρα και το αφήνουμε να κάψει για περίπου 2 λεπτά. Σωτάρουμε τον μισό κιμά και τον αφαιρούμε. Σωτάρουμε τον υπόλοιπο κιμά σε δύο κουταλιές ελαιόλαδο και τον αφαιρούμε. Βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο (περίπου 4 κ.σ.) στη χύτρα και σωτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτουμε τον σωταρισμένο κιμά και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Κλείνουμε το καπάκι της χύτρας. Την βάζουμε σε υψηλή πίεση και σε υψηλή θερμοκρασία. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε, για 18 λεπτά. Βγάζουμε τη χύτρα από το μάτι και την αφήνουμε να κρυώσει. Ανοίγουμε το καπάκι της χύτρας, αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page