ΣΥΝΤΑΓΕΣ

CHEESECAKE (ΤΣΙΖΚΕΙΚ) ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ME ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 09/11/2010

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Ιωάννα Σταμούλου, Δ/ντρια σύνταξης του περιοδικού γαστρονομίας “Olive”

Η σοκολατένια εκδοχή του τσιζκέικ με φουντούκια και σοκολατένια βάση


Ημερομηνία Προβολής: 9/11/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

Υλικά:
Για τη βάση:

  • 250 γρ. cookies σοκολάτας  

  • 125 γρ. λιωμένη μαργαρίνη Βιταμ κλασικό

Για τη σοκολατένια κρέμα τυριού:

  • 800 γρ. τυρί κρέμα

  • 250 ml κρέμα γάλακτος 

  • 1/3 φλ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη

  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού φουντούκια κοπανισμένα (κρατάμε μερικά ολόκληρα φουντούκια για την επικάλυψη)

Για το σερβίρισμα:

  • Έτοιμο σιρόπι σοκολάτας 
  • Ολόκληρα φουντούκια (από αυτά που κρατήσαμε)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στο μπλέντερ τα cookies να γίνουν σκόνη και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ με τη λιωμένη μαργαρίνη να γίνουν μια ομοιόμορφη πάστα. 

Στρώνουμε αυτό το μείγμα τον πάτο ενός πυρέξ ή ταψιού διαστάσεων 20 Χ 30 εκ. πιέζοντάς το με κουτάλι, ώστε να στρωθεί ομοιόμορφα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς κι ετοιμάζουμε στο μεταξύ την επικάλυψη.

Σπάμε τη σοκολάτα σε κομματάκια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί μαζί με τη μαργαρίνη, ανακατεύοντας με σπάτουλα.

Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη και το τυρί μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να φουσκώσει. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτουμε στο μείγμα και τα φουντούκια, ανακατεύουμε με σπάτουλα να ενσωματωθούν. Ρίχνουμε το νέο μείγμα πάνω από τη βάση των μπισκότων και το βάζουμε στο ψυγείο για να πήξει το cheesecake για 5-6 ώρες τουλάχιστον.

Κόβουμε το cheesecake σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε σε πιάτα, περιχύνοντας με λίγο έτοιμο σιρόπι σοκολάτας και ολόκληρα φουντούκια.