ΣΥΝΤΑΓΕΣ

CHEESECAKE ΜΕ ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΧΑΡΟΥΠΙΟΥ & ΠΡΑΛΙΝΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Από την Ελισάβετ Ανδρικοπούλου

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/01/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΑΠΟΣΠΩΜΕΝΟ ΠΑΤΟ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 26 ΕΚ.

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:
300 ΓΡ. ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΧΑΡΟΥΠΙΟΥ ΜΕ ΜΕΛΙ

100 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPARK (ΛΙΩΜΕΝΟ)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΛΙΝΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:

140 ΓΡ. ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ

100 ΓΡ. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ

100 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPARK

300 ML ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ

2 Κ.Σ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ (ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΕΝΗ)

4 Κ.Σ. ΚΑΚΑΟ (ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΕΝΟ)

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:

400 ΓΡ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΛΙΝΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

400 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

2 Κ.Σ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ (ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΕΝΗ)

ΓΙΑ ΤO ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την πραλίνα:
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο.  
Στη συνέχεια βάζουμε σε ένα μπολ το ζαχαρούχο γάλα, την άχνη ζάχαρη, το κοσκινισμένο κακάο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε στο μείγμα τη λιωμένη σοκολάτα, το 
τριμμένο καβουρδισμένο φουντούκι και ανακατεύουμε.
Για τη βάση:
Λιώνουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο. Έπειτα ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο στα τριμμένα παξιμάδια χαρουπιού 
με μέλι και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στη συνέχεια,  απλώνουμε το μείγμα της βάσης σε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο πάτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 10 λεπτά. Αφού βγάλουμε τη βάση του cheesecake από τον φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη γέμιση:
Βάζουμε σε ένα μπολ το φρέσκο τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη και την πραλίνα σοκολάτας και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Απλώνουμε το σοκολατένιο μείγμα της γέμισης πάνω από την ψημένη κρύα 
βάση και αφήνουμε το cheesecake στο ψυγείο, για 1 ώρα να κρυώσει.
  • Σερβίρουμε το cheesecake με μαρμελάδα φράουλα.
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page