ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΧΑΨΙΑ (ΓΑΥΡΟΣ) ΠΛΑΚΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 23/04/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Φρόσω Βαμβακίδου 

Ημερομηνία προβολής 23/04/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κ. γαύρο
  • 2 φλ. ρύζι γλασέ
  • 4 κ.σ. μαϊντανό 
  • 5 φλ. νερό 
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι – πιπέρι
  • 1 λεμόνι για το γαρνίρισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε το ρύζι με λίγο παραπάνω νερό από το προτεινόμενο της συσκευασίας για να χυλώσει, κατεβάζουμε από την φωτιά πριν ρουφήξει το ρύζι όλο το νερό για να είναι πηχτό και υγρό και ρίχνουμε 2 – 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Καθαρίζουμε, φιλετάρουμε, ξεπλένουμε κι αλατίζουμε ελαφρώς το γαύρο. Σε μια ρηχή κατσαρόλα στρώνουμε μια στρώση ρύζι και πάνω τοποθετούμε μια στρώση γαύρου, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο μαύρο πιπέρι, σκεπάζουμε με ρύζι και πάνω τοποθετούμε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο μια στρώση γαύρου και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ποσότητα ρυζιού. Αν είναι πολύ σφιχτό το ρύζι προσθέτουμε ζεστό νερό από πάνω. Ψήνουμε για 5 λεπτά, σε σιγανή φωτιά κι αμέσως μετά αποσύρουμε. Αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page