ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΧΑΝΤΡΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ & ΦΕΤΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 07/06/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Ελένη Ψυχούλη

Ημερομηνία προβολής 07/06/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. κατεψυγμένες χάντρες Ifantis
  • 100 γρ. χυμό Σπιτικής Ντομάτας Pummaro
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο 
  • 3 πράσινες πιπεριές
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 3 σκελ. σκόρδο
  • 1 ποτ. λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 100 γρ. φέτα
  • 1 ματσ. μαϊντανό
  • 1 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε κυβάκια. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις χάντρες και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το χυμό ντομάτας. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, αλάτι – πιπέρι και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά, σκεπασμένο, για 20 λεπτά. Αν χρειάζεται νερό προσθέτουμε ζεστό νερό λίγο – λίγο. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε τη φέτα σε τρίμματα και το μαϊντανό ψιλοκομμένο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί λίγο ακόμα, όσο να λιώσει η φέτα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε!