ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΧΑΝΙΩΤΙΚΟ ΜΠΟΥΡΕΚΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 23/03/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Δήμητρα Αρχοντά

Ημερομηνία Προβολής: 23/3/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video


ΥΛΙΚΑ

1 ½ κ. πατάτες

1 ½ κ. κολοκυθάκια

4-5 ντομάτες

1 ματσ. δυόσμο

5-6

φρέσκα κρεμμυδάκια

250 γρ. γραβιέρα κρητική

200 γρ. μυζήθρα

Μαργαρίνη Βιτάμ για επάλειψη

4 κ.σ. φρυγανιά

2 αβγά

1 ποτήρι γάλα

Αλάτι & πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Κόβουμε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τις ντομάτες σε φέτες. Βάζουμε μαργαρίνη στο ταψί και πασπαλίζουμε τον πάτο με φρυγανιά. Απλώνουμε πρώτα μια στρώση από πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε. Στρώνουμε τα κολοκυθάκια. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο δυόσμο που ταιριάζει πολύ με το κολοκύθι. Ρίχνουμε επίσης φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο. Συνεχίζουμε ρίχνοντας μπόλικη μυζήθρα (μπορεί να είναι ξινή ή γλυκιά) και λίγη γραβιέρα. Στρώνουμε από πάνω φέτες ντομάτας. Με την ίδια σειρά κάνουμε πάλι την ίδια διαδικασία. Συνεχίζουμε δηλαδή με στρώσεις πατάτα-κολοκύθι-μυρωδικά-τυριά-ντομάτα. Στη συνέχεια χτυπάμε σε ενα μπολ το γάλα και τα αβγά, αλατοπιπερώνοντας τα. Περιχύνουμε με το υγρό μείγμα το φαγητό. Ψήνουμε για μία ή μιάμιση ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, πάνω – κάτω.